Onze aanpak

De essentie van Doelmanagement:

  Twee fasen: doel bepalen, en vervolgens doel bereiken
  Effectief, efficiënt en pragmatisch, een no-nonsense aanpak
  Geschikt voor individuen, teams en organisaties

Gebaseerd op ervaring en bewezen succesvolle methoden en technieken

Doelmanagement is ontwikkeld door Jan Faber en Tienko Siersema op basis van hun jarenlange ervaring als managers en coaches. Zij merkten dat vrijwel elk organisatieproces of individueel handelen verbeterd kan worden door goed te luisteren naar alle betrokkenen, lef om vaste aannames ter discussie te stellen en vooral logisch nadenken. Doelmanagement combineert een aantal bewezen succesvolle methoden en technieken om organisaties en individuen te helpen hun doelen goed te bepalen en die vervolgens ook te bereiken.

Goldratt's Theory of Constraints en meer….

Doelmanagement gebruikt veel van de zeer succesvolle aanpak van Goldratt, de Theory of Constraints. Hij ontvouwde die voor het eerst in zijn managementroman The Goal (in het Nederlands uitgegeven als Het Doel). Niet de zoveelste hype van een managementgoeroe, maar een verzameling logische stappen die wereldwijd tot aantoonbare verbeteringen leiden. Daarnaast gebruikt Doelmanagement ook andere bewezen technieken om het vastgestelde doel te bereiken. Voor individuen o.a. tijdmanagement, communicatievaardigheden, besluitvaardigheid; bij teams bijvoorbeeld communicatie, conflicthantering, projectmatig werken; bij organisaties betreft het procesmatig werken, voortdurende verbetering volgens de LEAN-methode, knelpuntanalyse, verandermanagement of projectaanpak volgens CCPM, waarbij projecten vrijwel altijd op tijd klaar zijn!

Logisch en no-nonsense

Doelmanagement richt zich vooral op logische stappen, no-nonsense technieken en vaardigheden en de 80-20 regel, die zegt dat je met 20% van de inspanning 80% van het maximale resultaat haalt; voor de resterende 20% resultaat moet je dus 80% van je inspanning leveren. Doelmanagement houdt in dat je eerst zo snel mogelijk die 80% resultaat haalt, kijkt wat dat voor effect heeft, en dan opnieuw vaststelt welk punt het beste kan worden aangepakt om weer een grote stap voorwaarts te zetten.

Doelmanagement gaat dus vooral om ‘harde’ vaardigheden; we realiseren ons terdege dat voor een goed functioneren van individuen ook ‘zachte’ vaardigheden van groot belang zijn, en waarnodig komen die aan bod. Eventueel door het inschakelen van partners die gespecialiseerd zijn op dit gebied.

Doelmanagement is de logische manier om het doel te bepalen en de beste manier om dat doel snel te realiseren. De diensten betreffen zowel het trainen en coachen van de technieken, als het adviseren over en daadwerkelijk realiseren van uw doelen.